Două persoane au ajuns la secția de terapie intensivă de la Brăila fiind infectate cu virusul West Nile. Cei doi bolnavi, o femeie și un bărbat, prezintă o formă severă de boală, cu evoluție nefavorabilă.

Două persoane infectate cu West Nile, internate la ATI Brăila

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat că s-au înregistrat două cazuri de meningită cu virus West Nile la două persoane, un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani.

Pacientul în vârstă de 71 ani este din localitatea Gropeni. Acolo acesta s-a infectat cu virusul West Nile. Bărbatul a fost internat la terapie intensivă pe data de 29 august. Femeia în vârstă de 86 ani a fost internată o zi mai târziu. Aceasta are domiciliul chiar la Brăila, iar cel mai probabil aceasta tot acolo s-a și infectat.

Bărbatul a fost internat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar femeia în vârstă de 86 de ani a fost plasată în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceluiași spital. Ambii au dezvoltat cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă și au fost transferați în secția ATI.

Prefectul Brăilei a transmis că acestea sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile raportate pe raza judeţului Brăila în perioada de supraveghere iunie 2022 până la momentul actual.

„Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun. Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor. De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.