Premierul rus, Vladimir Putin, a fost prezentat marti de televiziune in locul copilotului intr-un avion folosit impotriva incendiilor, participand astfel la operatiunile de stingere a doua incendii de padure din regiunea Riazan, la 200 de kilometri sud-est de Moscova, relateaza AFP.

Dupa ce a primit instructiuni privind functionarea sistemelor, Putin "a condus atat preluarea apei, cat si raspandirea ei deasupra padurilor afectate de foc", a relatat RIA Novosti, precizand ca incendiile au fost stinse.

Premierul rus era alaturi de ministrul pentru Situatii de Urgenta, Serghei Soigu, la bordul unui Be-200, un avion amfibiu construit de firma rusa Beriev, relateaza MEDIAFAX.

Aceasta nu este prima data cand Putin se prezinta astfel. El a mai fost prezent la bordul unui avion de vanatoare si al unui bombardier strategic.

De asemenea, el a coborat pe fundul lacului Baikal, din Siberia, la bordul unui submarin.

Premierul rus este omniprezent in lupta impotriva incendiilor, care afecteaza Rusia de aproape doua saptamani si care au provocat moartea a cel putin 54 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.