Mai multe tari europene le-au recomandat cetatenilor sa evite calatoriile care nu sunt absolut necesare in Rusia, in contextul caniculei si incendiilor de padure care afecteaza aceasta tara.

Suedia si-a indemnat cetatenii sa evite deplasarile in regiunea Moscovei, in Nijni-Novgorod (la 400 de kilometri est de Moscova) si in Riazan (la 200 de kilometri sud-est). "Din cauza incendiilor care afecteaza vestul si centrul Rusiei si efectelor acestora, Ministerul suedez de Externe recomanda evitarea tuturor calatoriilor care nu sunt necesare", informeaza MEDIAFAX.

In Franta, Ministerul de Externe a anuntat ca nu intentioneaza evacuarea francezilor din Rusia, dar le-a recomandat persoanelor vulnerabile (copii, varstnici, persoane care sufera de afectiuni cardiace, respiratorii) sa nu se deplaseze in regiunile afectate de incendii.

Apeluri similare au fost adresate de Marea Britranie, Germania, Italia, Belgia, Danemarca, Romania, Cehia, Slovacia, Letonia si Lituania.
Ministerul britanic de Externe a remarcat ca si autoritatile ruse le-au cerut locuitorilor din zonele afectate sa evite iesirile din case.

Alte tari au recomandat consultarea presei ruse sau a site-ului Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta pentru a afla informatii despre eventuale calatorii.

Autoritatile elene au anuntat ca ambasada si serviciile consulare din Rusia functioneaza in regim normal, iar Ministerul olandez de Externe a avertizat ca fumul incendiilor de vegetatie este periculos pentru sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.