Cel putin 30 de persoane au fost ucise, iar alte 80 au fost ranite, marti, intr-o explozie simultana a doua masini-capcana, in centrul orasului Kut, la aproximativ 160 de kilometri sud de Bagdad, au anuntat surse din cadrul politiei si spitalului local.

"Doua masini, parcate la zece metri una de cealalta, au explodat in acelasi timp, catre ora 18.00 (18.00, ora Romaniei) la intersectia al-Amel, principala zona comerciala din Kut", a declarat un locotenent din cadrul politiei, Ismail Hussein, citat de AFP.

"Am primit 30 de cadave si 80 de raniti", a anuntat, la ransul sau, un oficial din cadrul serviciului de urgenta al spitalului din oras, potrivit MEDIAFAX.

In urma exploziei, vitrinele magazinelor au fost sparte, iar mai multe masini au fost distruse, potrivit unui jurnalist al AFP.

Acesta este cel mai sangeros atentat din capitala provinciei Wassit, din 27 martie 2008, cand 44 de persoane au murit si alte 75 au fost ranite, in confruntarile dintre fortele americane si cele irakiene, pe de o parte, respectiv militiile siite, pe de alta parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.