Unsprezece persoane au murit in urma prabusirii unui avion al liniilor aeriene interne ruse, luni, in regiunea Krasnoiarsk (Siberia occidentala), cu 15 persoane la bord, a anuntat marti Parchetul, care a precizat ca a fost demarata o ancheta privind incalcarea normelor de securitate, relateaza AFP.

"Un membru al echipajului a murit in accident, precum si zece pasageri. A fost demarata o ancheta penala pentru incalcarea normelor de securitate, care a dus la moartea mai multor persoane", se arata in comunicatul comisiei de ancheta a Parchetului, transmite MEDIAFAX.

Supravietuitorii, printre care trei membri ai echipajului si un pasager, sunt in prezent spitalizati, precizeaza Parchetul.
Pasagerul a fost grav ranit si a fost supus unei operatii, au declarat reprezentanti ai spitalului din orasul Igarka, unde a avut loc accidentul, pentru agentia rusa Interfax.

Un bilant anterior mentiona moartea a 12 persoane, o purtatoare de cuvant a Parchetului, citata de agentia Interfax, declarand ca "un pasager spitalizat in stare grava in urma accidentului a murit in aceasta dimineata din cauza ranilor".

Aparatul, un An-24, care venea de la Krasnoiarsk, s-a prabusit luni la ora 17.19 GMT (20.19, ora Romaniei), in apropiere de aeroportul din orasul Igarka, dupa o aterizare fortata din cauza conditiilor de ceata densa, se arata in comunicat. Unsprezece pasageri si patru membri ai echipajului se aflau la bord in momentul accidentului.

O insotitoare de zbor si zece pasageri, intre care si un copil, au murit pe loc, declarase anterior o purtatoare de cuvant a Parchetului, citata de agentia rusa Interfax.

"In momentul aterizarii, avionul a virat la dreapta inainte de a se prabusi" la 700 de metri de pista, a declarat un reprezentant al Agentiei federale ruse pentru transporturi aeriene (Rosaviatia), citat de Interfax.

Luni seara ploua la Igarka, dar conditiile meteorologice pe aeroport erau conforme normelor minimale, a adaugat acesta.
Avioanele An-24, construite in epoca sovietica pana la oprirea productiei in 1979, au fost implicate in numeroase accidente in ultimii ani.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

In 1997, 50 de persoane si-au pierdut viata dupa prabusirea unui avion An-24 in sudul Rusiei, iar in 2005, 28 de persoane au murit intr-un alt accident in Marele Nord.

In pofida vechimii lor, aceste avioane sunt inca frecvent utilizate de companiile aeriene in intreaga Rusie si in fostele republici sovietice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.