Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciaza ca obiectivele pe care le-a fixat pentru Afganistan sunt "relativ modeste", putand fi indeplinite. Totodata, conform previziunilor, presedintele Obama ar urma sa anunte luni ca trupele combatante americane vor parasi Irakul la sfarsitul lunii august.

"Ceea ce dorim sa facem este dificil, foarte dificil, dar este un obiectiv relativ modest, care consta in impiedicarea teroristilor sa actioneze in aceasta regiune, sa creeze tabere de antrenament si sa pregateasca atacuri impotriva Statelor Unite", a declarat presedintele SUA, citat de AFP.

"Sunt obiective fezabile. Putem face Afganistanul mai stabil si putem obtine cooperarea Pakistanului"
, explica Barack Obama.


Potrivit MEDIAFAX, presedintele SUA este supus din ce in ce mai multor presiuni in legatura cu situatia din Afganistan, mai ales ca in iulie au murit 66 de militari americani in aceasta tara. Strategia prezentata de Barack Obama in decembrie 2009 prevede inceperea retragerii trupelor americane in iulie 2011.

"Daca nu as crede ca este vital pentru securitatea noastra nationala ceea ce am inceput in Afganistan, as incepe retragerea militarilor de acum. Pentru ca eu sunt cel care semneaza scrisorile de condoleante trimise familiilor militarilor americani pierduti in lupta", a explicat liderul de la Casa Alba.

  • Obama: Unitatile combatante americane vor parasi Irakul

"Cand eram candidat la presedintie, am promis sa pun capat conflictului din Irak in mod responsabil. Imediat dupa preluarea functiei, am anuntat o noua strategie pentru Irak si un transfer total al atributiilor catre autoritatile irakiene . (...) Si am fost foarte clar ca pana la sfarsitul lunii august 2010, misiunea unitatilor combatante americane din Irak se va fi incheiat. Este exact ce vom face, cum am promis si conform previziunilor", ar anunta luni, Barack Obama.

Cititi si: Al-Qaida ameninta cu noi atacuri impotriva SUA

Ce consecinte are cea mai grava scurgere de informatii privind Razboiul din Afganistan?

WikiLeaks, "vinovat" din punct de vedere moral


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.