Numarul doi in ierarhia al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a amenintat intr-o inregistrare audio, cu noi atacuri impotriva Statelor Unite si a Occidentului.

"O, poporule american, ti-am oferit un plan de pace si un beneficiu reciproc; dar guvernele tale au fost mandre si arogante, asa ca atacurile impotriva ta au urmat unul dupa altul, peste tot din Indonezia in Times Square, trecand prin Madrid si Londra. Iar atacurile continua, si vor veni mai multe, unul dupa altul", a declarat Zawahiri, potrivit transcrierii inregistrarii, oferite de Institutul de cercetare media pentru Orientul Mijlociu, potrivit MEDIAFAX.

Un fost oficial pentru securitate nationala de la Casa Alba, Richard Clarke, a declarat ca pana in prezent nu a existat nicio corelatie intre amenintarile lui Zawahiri si vreun atac produs.

"Administratia americana si oficialii din cadrul departamentului antiterorist nu vor ridica nivelul de alerta in baza declaratiei lui Zawahiri", a declarat Clarke.

"Dar sunt in stare de alerta din cauza cresterii amenintarilor teroristilor interni", a explicat el.

Mesajul audio de 47 de minute, un elogiu adus lui Mustafa Abu Al-Yazid, a fost postat la 27 iulie pe un site jihadist de catre departamentul de media al retelei al-Qaida, Al-Sahab.

Yazid, despre care oficialii americani afirmau ca ar fi numarul trei in ierarhia al-Qaida, ar fi fost ucis in a doua jumatate a lui mai de o racheta americana in zonele tribale din Afganistan.

Ultimul mesaj al lui Zawahiri dateaza din 19 iulie, cand acesta promitea victoria iminenta in Afganistan. El a publicat putine inregistrari video in acest an, iar expertii in terorism cred ca cele doua mesaje transmise in aceasta luna ar fi fost inregistrate in acelasi timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.