Cutiile negre ale avionului care s-a prabusit miercuri in apropiere de Islamabad, provocand moartea a 152 de persoane, au fost gasite, a anuntat sambata directorul aviatiei civile pakistaneze, citat de AFP.

"Anchetatorii au gasit cutiile negre in aceasta dimineata, pe colinele din Margalla", a declarat Junaid Ameen, potrivit MEDIAFAX.


Avionul Airbus A321 al companiei Airblue, care venea din Karachi, s-a prabusit miercuri dintr-un motiv inca necunoscut, pe timp de ploaie, pe colinele din Margalla, din apropierea capitalei, inainte sa aterizeze, asa cum era prevazut, pe aeroportul international din oras.

Ploile abundente care afecteaza Islamabadul au franat considerabil cautarile la locul accidentului, izolat si dificil de accesat. [Bilantul inundatiilor din Pakistan depaseste 900 de morti]

Anchetatorii spera ca parametrii de zbor si conversatiile inregistrate vor permite determinarea cauzelor exacte ale catastrofei.

Autoritatile se intreaba in special de ce pilotul a coborat la o altitudine atat de mica si in acest loc, departe de planul sau de zbor. Avionul era relativ recent (zece ani) si pilotul era experimentat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.