Ministrii de Externe din statele membre UE au decis luni inasprirea sanctiunilor impotriva Iranului, din cauza programului nuclear controversat, fiind vizate in principal domeniile petrolului si gazelor naturale, anunta surse diplomatice citate de AFP.

"Proiectul privind sanctiunile impotriva Iranului a fost adoptat de ministrii reuniti la Bruxelles", precizeaza sursa citata.

Noile masuri sunt mult mai ample decat cele adoptate pe 9 iunie de Consiliul de Securitate ONU din cauza refuzului Iranului de a suspenda activitatile de imbogatire a uraniului, transmite MEDIAFAX.


Sanctiunile UE vizeaza sectorul gazelor si petrolului, existand planuri de interzicere a noilor investitii, asistentei tehnice si transferului de tehnologie.

De asemenea, sistemul iranian de transport al marfurilor va fi sever limitat. Schimburile comerciale urmeaza sa fie mai dificile, activitatea multor banci iraniene va fi interzisa, iar lista persoanelor cu interdictii de calatorie va fi extinsa.

Cele mai multe din aceste sanctiuni vor intra in vigoare marti, imediat dupa publicarea in Jurnalul oficial UE.

Cititi si: Seful CIA: Iranul ar putea avea arme nucleare in 2 ani

Fidel Castro: Lumea, "in prag" de razboi nuclear


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.