Directorul CIA, Leon Panetta, a declarat duminica intr-un interviu pentru ABC ca Iranul are, probabil, suficient uraniu slab imbogatit pentru doua arme nucleare, dar ca ar putea dura doi ani pentru a construi bombele.

Oficialul si-a exprimat si indoiala ca noua runda de sanctiuni adoptata de ONU va opri ambitiile nucleare ale Iranului, relateaza NewsIn.

Republica islamica a anuntat ca a inceput procesul de imbogatire a uraniului la 20% in luna februarie, pentru a produce combustibil pentru reactorul medical din capitala.

Teheranul intentiona initial sa schimbe uraniul sau imbogatit la 3,5% pe combustibil oferit de Rusia si Franta.


Dar acordul initiat in luna octombrie de Agentia internationala pentru energie atomica (AIEA) a fost suspendat, in pofida medierii Turciei si Braziliei, luna trecuta, si a unui acord pentru depozitarea uraniului slab imbogatit in Turcia, pana la schimb.

Occidentul se teme ca Iranul urmareste in secret un program nuclear de armament, o acuzatie pe care Teheranul o neaga, si ca uraniul imbogatit la 20% este un prag important catre capacitatea de a produce uraniu pentru arme.

Iranul intentioneaza sa construiasca 10 centre noi de imbogatire in urmatorii ani, dintre care doua in perioada 2010 - 2011.

Ahmadinejad nu se dezminte: Un nou reactor nuclear in Iran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.