Pavilionul Romaniei de la EXPO 2010 din Shanghai a fost vizitat in 85 de zile de peste 2 milioane de persoane, vizitatorul cu numarul 2.000.000, un rezident din apropiere de metropola chineza, fiind recompensat cu o vacanta pentru doua persoane in Romania, informeaza MAE

Comisarul General al Romaniei la EXPO 2010, Ferdinand Nagy, l-a premiat sambata pe vizitatorul cu numarul 2.000.000 la Pavilionul Romaniei - Greenopolis. Domnul Han Liang, care locuieste langa Shanghai, a castigat, cu aceasta ocazie, o vacanta pentru doua persoane in Romania.

„Suntem onorati si bucurosi sa anuntam ca, potrivit statisticilor si sistemelor noastre de contorizare, numarul de vizitatori la Pavilionul Romaniei a depasit astazi importantul prag de 2.000.000, dupa 85 de zile de la deschiderea portilor EXPO (1 mai - 24 iulie 2010)”, a declarat Comisarul General Ferdinand Nagy pe scena Pavilionului Romaniei.

Pavilionul Romaniei are in medie 24.000 de vizitatori zilnic. Pana sambata, 24 iulie 2010, Expozitia Mondiala a avut, in total, de la 1 mai 2010, aproximativ 32 de milioane de vizitatori.

Han Liang, de 36 de ani, si sotia acestuia, Wang Yun Zheng, 32 de ani, au urcat pe scena in aplauzele a peste 200 de vizitatori prezenti, iar comisarul General Ferdinand Nagy le-a inmanat tricourile speciale pentru „Vizitatorul cu numarul 2.000.000”. Cei doi vizitatori locuiesc in provincia Zhejiang, la doua ore distanta de Shanghai, au o fetita de 6 ani si lucreaza la o centrala electrica.

„Este o surpriza foarte mare pentru noi, la inceput pur si simplu nu ne venea sa credem ca avem un asemenea noroc. Nu am fost niciodata in Europa, asteptam ca fetita noastra sa mai creasca, dar acum vom folosi cu mare bucurie aceasta ocazie”, a marturisit Han Liang.

„Un numar de doua milioane de vizitatori este semnificativ si consideram ca aceasta atractie a publicului pentru Pavilionul Romaniei vine din interesul starnit de tot ce se poate descoperi in Greenopolis si, nu in ultimul rand, ca urmare a relatiilor traditionale de prietenie intre poporul chinez si cel roman”, a subliniat comisarul general Ferdinand Nagy.

Citeste si:
China a atins un număr RECORD de infectări cu COVID-19
China a atins un număr RECORD...

La 29 iulie, cand Romania sarbatoreste Ziua Nationala la EXPO 2010, Han Liang si Wang Yun Zheng vor primi de la ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, si ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, voucher-ul cadou pentru excursia in Romania. 24 iulie 2010 13:57


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.