Coreea de Nord a amenintat, vineri, ca va da "un raspuns fizic" masurilor anuntate de Statele Unite dupa scufundarea corvetei sud-coreene Cheonan.

"Va exista un raspuns fizic la masurile impuse de Statele Unite, militar", a declarat purtatorul de cuvant al delegatiei nord-coreene la Forumul pentru securitate in Asia, desfasurat la Hanoi, relateaza AFP, conform MEDIAFAX.

"Nu mai suntem in secolul al XIX-lea", a spus Ri Tong Il, facand referire la "o diplomatie a canonierei".

El declarase, joi, ca aplicatiile militare comune anuntate de Statele Unite si Coreea de Sud, ca raspuns la scufundarea corvetei, reprezinta o amenintare la adresa pacii mondiale si ca sanctiunile anuntate de SUA incalca declaratia adoptata de ONU dupa incident.

Coreea de Sud si Statele Unite acuza regimul de la Phenian pentru atacul din 26 martie asupra corvetei sud-coreene Cheonan, soldat cu moartea a 46 de militari, insa Coreea de Nord respinge categoric acuzatiile.

SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.