Secretarul american de stat Hillary Clinton a anuntat miercuri ca Statele Unite vor impune noi sanctiuni vizand Coreea de Nord, tara suspectata de scufundarea unui vas militat al Seului si care ignora cererile internationale de a da detalii despre programul sau nuclear.

Clinton a declarat intr-o conferinta de presa organizata la Seul ca sanctiunile se inscriu intr-o serie de masuri vizand oprirea proliferarii nucleare, transmite NewsIn, citand CBS.


Anterior, sefa diplomatiei americane a vizitat zona demilitarizata dintre cele doua Corei si a cerut Phenianului sa iasa din izolarea in urma careia are de suferit populatia.

Relatiile dintre Seul, sustinut de Washington, si Phenian s-au tensionat dupa ce o comisie internationala a acuzat Coreea de Nord pentru scufundarea vasului militar sud-coreean Cheonan, soldata cu moartea a 46 de persoane.


Coreea de Sud a rupt toate relatiile comerciale cu vecinul sau din Nord, interzicandu-le navelor Phenianului sa intre in apele sale teritoriale.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.