Condoleezza Rice, secretarul de stat american, a fost realeasa de catre revista "Forbes" cea mai puternica femeie a planetei, potrivit clasamentului pe 2005 al celor mai influente 100 de femei in termeni de vizibilitate mediatica si putere economica. Numita sef al diplomatiei americane in ianuarie 2005, dupa ce timp de patru ani l-a consiliat pe presedintele George W. Bush in probleme de securitate nationala, "Condi" Rice, in varsta de 50 de ani, este urmata in top de vicepremierul chinez, Yi Wu, de 67 de ani.

"Doamna de Fier" a Chinei, bine cunoscuta pentru inteligenta si eleganta sa, a jucat un rol important in admiterea tarii sale in Organizatia Mondiala a Comertului. Cele doua doamne si-au pastrat pozitiile in raport cu prima editie a acestui clasament in 2004, in care apar personalitati politice si din domeniul afacerilor. Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de lideri politici. Iulia Timosenko, premierul Ucrainei, a intrat pe pozitia a 3-a, detronand-o pe Sonia Gandhi, presedintele Partidului Congresului din India, care a renuntat anul trecut la postul de prim-ministru.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.