NASA s-a vazut nevoita ieri sa recunoasca faptul ca bucata de spuma izolanta care s-a desprins din rezervorul extern de combustibil al navetei Discovery, la lansare, ar fi putut lovi una din aripile vehiculului spatial. Cu toate acestea, oficialii agentiei spatiale americane s-au aratat increzatori ca naveta poate reveni cu succes pe Pamant, o data terminata misiunea sa pe Statia Spatiala Internationala. Unul dintre responsabilii NASA a declarat ca exista "11 semne de impact potential. Ar putea fi patru locuri pe bordul de atac al aripilor unde ar fi putut exista coliziuni".

Cu toate aceste previziuni sumbre pentru viitorul navetei, care reamintesc inca o data de prabusirea navetei Columbia, NASA crede cu tarie ca Discovery se poate intoarce cu succes pe Pamant, aducandu-i pe cei sapte astronauti de la bord teferi si nevatamati. Specialistii mai au nevoie de trei zile pentru a determina daca exista probleme la aripa navetei, dupa care, in caz de vesti proaste, naveta Atlantis se va pregati sa recupereze echipajul de pe Discovery.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.