Anuntul lui Chavez vine in conditiile in care Organizatia statelor americane se reuneste pentru a discuta acuzatiile Bogotei, potrivit carora Caracas protejeaza rebeli FARC. De asemenea, armata venezuelana este operationala la frontiera cu statul columbian si este pregatita sa dea curs ordinelor presedintelui Chavez, care a plasat trupele in "stare de alerta maxima".
[UPDATE] Decizia lui Chavez este cea mai importanta evolutie in conflictul ce dureaza de un an intre cele doua tari, anunta NewsIn.

Chavez a spus ca, sub presedintele Alvaro Uribe, Columbia s-a izolat si a devenit "agresiva si violenta" si l-a numit pe Uribe "nebun". Uribe este in ultima luna a unui mandat marcat de tensiuni cu Venezuela, majoritatea pe tema acuzatiilor potrivit carora rebeli din gherila FARC sunt protejati in Venezuela, relateaza CNN.

Chavez a spus ca spera in relatii mai bune cu presedintele columbian ales Juan Manuel Sanmtos, fost ministru al apararii, care urmeaza insa politicile lui Uribe. Venezuela si-a rechemat ambasadorul din Columbia, in urma acuzatiilor formulate de Bogota. Columbia a acuzat si Ecuadorul ca ofera refugiu rebelilor.

In 2008, Columbia a efectuat un raid in teritoriul ecuadorian, ce a dus la uciderea unui responsabil FARC.

  • Trupele venezuelene sunt pregatite

Conform MEDIAFAX, "fortele armate nationale venezuelane sunt operationale si sunt pregatite sa urmeze ordinele comandantului suprem si presedintelui Republicii", a anunta ministrul Apararii, generalul Carlos Mata.

In cursul noptii, acesta afirmase: "Cei peste 20.000 de militari pe care ii avem la frontiera m-au informat ca situatia este normala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.