Cel putin 123 de persoane au murit sau au fost declarate disparute in doua provincii chineze de la 15 iulie in urma inundatiilor si alunecarilor de teren provocate de ploile torentiale, au anuntat luni surse oficiale.

Opt persoane au murit si alte 57 sunt declarate disparute dupa o alunecare de teren produsa duminica in orasul Ankang din provincia Shaanxi (nord-est), a anuntat Guvernul pe site-ul sau de Internet, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

In aceasta localitate, raul Han a atins niveluri de neegalat in ultimii 50 de ani, in urma precipitatiilor care s-au abatut vineri, determinand evacuarea a peste 100.000 de locuitori, potrivit aceleiasi surse. In provincia vecina, Sichuan, doi afluenti ai raului Yangtse au depasit cu noua metri nivelul de alerta si au inundat numeroase localitati, a anuntat presa locala.

Televiziunea de stat a difuzat imagini care infatiseaza cursuri de apa ce devarsa noroi in zonele urbane vecine, obligand locuitorii sa gaseasca refugiu la etajele superioare ale imobililelor.

In total, 123 de persoane au murit sau au fost declarate disparute in Shaanxi si Sichuan incepand de joi, a anuntat Ministerul pentru Afaceri Civile. Peste 700.000 de persoane au fost evacuate.

China se confrunta de doua luni cu cele mai grave inundatii din ultimul deceniu, in timp ce nivelurile de alerta in cazul lacurilor, raurilor si unor portiuni ale marelui fluviu chinez Yangtse au fost depasite.

Potrivit presei locale, apele fluviului Yangtse au depasit nivelurile din 1998, cand au murit 4.150 de persoane si alte 18 milioane au fost evacuate.

Ploile abundente ar putea sa intensifice presiunea asupra barajului hidroelectric Cele Trei Guri, construit pe fluviul Yangtse in provincia Hubei, din centrul tarii, a subliniat cotidianul oficial China Daily.

Potrivit ultimului bilant oficial din 13 iulie, 13.567 de persoane au murit si alte 251 au fost declarate disparute din cauza inundatiilor de la inceputul anului, in timp ce pierderile economice au fost evaluate la 116 miliarde de yuani (17 miliarde de dolari).

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Cititi si: China si Brazilia, lovite de inundatii

211 morti in inundatiile din China


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.