Bilantul persoanelor care si-au pierdut viata in inundatiile din China a ajuns la 211, a anuntat miercuri Ministerul chinez pentru Afaceri Civile.
Alte 119 persoane sunt date disparute in continuare, iar 2,4 milioane de persoane au fost evacuate, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, peste 1.000 de persoane au fost salvate de torentele din estul Chinei, dupa ce un dig de pe raul Fu (provincia Jiangxi) a cedat, relateaza agentia Xinhua, citata de CNN.

Circa 35.000 de persoane au trebuit sa fuga din zona, potrivit agentiei de presa.

Noile inundatii intervin in conditiile in care ploile torentiale au afectat noua provincii chineze, inclusiv Fujian, Jiangxi si Hunan - in ultimele doua saptamani.

Pierderile economice totale s-a putea ridica la 6,17 miliarde de dolari, in conditiile in care 1,6 milioane de hectare de terenuri agricole si 12,5% din culturi au fost distruse.

Presedintele chinez Hu Jintao si premierul Wen Jiabao au cerut un efort maxim pentru a lupta impotriva inundatiilor si pentru a salva victimele.

Ministerul pentru Afaceri Civile a anuntat marti ca a trimis 5.000 de corturi si 20.000 de paturi in provincia Fujian, 3.000 de corturi in provincia Guandong si 10.000 de corturi in provincia Jiangxi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.