Fostul presedinte cubanez Fidel Castro nu crede ca presedintele SUA, Barack Obama, are capacitatea sau intentia de a opri un conflict militar cu Iranul, care, in opinia lui, ar putea conduce la o catastrofa nuclear.

"Din nefericire, din toate elementele realitatii pe care le observ, nu vad sa existe cea mai mica posibilitate ca sensul comun sa prevaleze si sa se evite razboiul, o realitate pe care Obama nu o va putea modifica", afirma liderul cubanez intr-un articol publicat pe site-ul Digital Cubadebate, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Castro, care va implini 84 de ani, a consacrat noua articole acestui subiect, incepand cu 1 iunie. "Cred ca ar fi mult mai realist ca popoarele noastre sa se pregateasca pentru aceasta realitate. Aceasta este unica speranta", afirma Castro.

Fidel Castro noteaza ca Iranul a reusit sa produca 20 de kilograme de uraniu imbogatit la nivelul de 20 la suta, suficient pentru a fabrica o arma nucleara.

Liderul cubanez i-a trimis o scrisoare fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, in care ii cere sa nu permita construirea de baze americane sau NATO in Africa de Sud, avertizand in legatura cu riscul unei "catastrofe nucleare".

"Te rog sa folosesti intreaga ta influenta morala pentru a mentine Africa de Sud departe de bazele militare NATO si americane", ii scrie Fidel Castro vechiului sau prieten.

In acest mesaj, Fidel Castro avertizeaza ca "omenirea este amenintata de cel mai mare pericol din istoria sa".

"Popoarele africane care ar supravietui catastrofei nucleare ce se apropie vor avea nevoie de cunostinte stiintifice si de progresele tehnologice sud-africane", subliniaza Fidel Castro.

Fidel Castro avertizeaza: Americanii vor sa ne distruga

Fidel Castro: Lumea, "in prag" de razboi nuclear


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.