Fostul lider cubanez Fidel Castro a aparut la televiziunea publica pentru a doua oara in mai putin de o saptamana si a criticat politica de armament a SUA, relateaza CNN.

"Yankeii vor sa ofere o lume fara arme nucleare", a spus el. Insa o lume limitata la armele conventionale ar lasa tot SUA intr-o pozitie de putere, a subliniat el, transmite NewsIn.

Castro, 83 de ani, a dat exemplu submarinul Trident ce poate lansa "in doua minute" o racheta construita dintr-un material mai puternic decat otelul si care se poate deplasa cu pana la 25.000 de kilometri pe ora."Dupa ce loveste tinta, nu mai ramane nimic", a subliniat Castro.
"Acestea sunt armele conventionale care raman. Daca le folosesc asupra unor locuri stratergice, nu mai ramane nimic. Aceasta este lumea fara arme nucleare pe care ei o ofera", a adaugat el.

Fidel Castro: Lumea, "in prag" de razboi nuclear

Castro a primit intrebari de la zeci de oameni inghesuiti intr-o camera a Ministerului de Externe si le-a raspuns in stilul sau binecunoscut cubanezilor, care isi amintesc discursurile pe care el le tinea inainte de a se imbolnavi, in 2006.

Castro a avut cinci aparitii publice in mai putin de o saptamana. Joi, el a fost prezent la un delfinariu din Havana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.