Peste 50 de oameni si-au pierdut viata si alti circa 100 au fost raniti, dupa ce doua trenuri s-au ciocnit luni dimineata in estul Indiei, in Bengalul de Vest.

"Bilantul a ajuns la 57 de morti", a declarat Murtaza Hussain, un oficial local. Bilantul anterior era de 50 de morti. Aproximativ 120 de persoane au fost ranite in accident, iar echipele de interventie continua cautarile printre fiarele contorsionate, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Majoritatea victimelor se aflau in vagoane fara locuri numerotate, care sunt, in general, supraaglomerate. "Pasagerii decedati calatoreau in compartimente cu locuri fara rezervare. Nu avem numele lor, nici informatiile necesare pentru a le anunta familiile", a declarat un oficial al cailor ferate.

Coliziunea s-a produs in jurul orei locale 2.00, cand un tren expres a intrat intr-un alt tren care stationa in gara Sainthia din districtul Birbhum, la circa 200 de kilometri nord de Kolkata, capitala statului Bengalul de Vest, transmite NewsIn, citand Vocea Americii.

Imaginile prezentate de televiziuni infatiseaza fiarele contorsionate a catorva vagoane. Impactul a fost atat de puternic, incat plafonul unuia dintre vagoane a zburat si a aterizat pe o pasarela de deasupra sinelor.

Echipele de salvare cauta inca pasageri care ar putea fi prinsi inauntru.

Reteaua de cale ferata a Indiei, extrem de folosita, este una dintre cele mai mari din lume, cele 9.000 de trenuri de pasageri transportand zilnic 18 milioane de oameni. In fiecare an se produc in medie 300 de accidente feroviare in India.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.