Noul vicepresedinte PE, Tokes Laszlo, va avea in raspundere domeniile invatamant, sport, cultura si relatia cu bisericile, precum si de UNESCO sau procesul de extindere al UE.

In urma cu 20 de ani locuitorii Timisoarei, apartinand diferitelor etnii si culte religioase, s-au revoltat impotriva dictaturii lui Ceausescu in deplin acord si cu un curaj care si-a asumat riscul maxim. La fel ca atunci si acolo, si acum voi depune toate eforturile sa reprezint interesele tarii mele, in spiritul apararii drepturilor omului, ale minoritatilor si ale libertatilor religioase precum si a valorilor europene si crestine. Nu in ultimul rand voi munci pentru scoaterea din izolare a fostelor tari comuniste din Europa Centrala si de Est dar si pentru drepturile comunitatii minoritare a maghiarilor din Romania, al caror reprezentant in Partidului Popular European sunt. Este o mare bucurie pentru mine casunt membru al Parlamentului European tocmai in perioada adoptarii Tratatului de la Lisabona, care marcheaza inceputul unei noi ere in istoria Europei Unite”, a declarat Tokes prin intermediul unui comunicat de presa.

Saptamana trecuta, Tõkés a discutat cu Roksanda Ninèiæ, ambasadorul Serbiei la UE, cu care a dialogat despre violentele din Serbia, impotriva populatiei de limba maghiara. Totodata, europarlamentarul a cerut Ambasadorului sa urmareasca cu atentie situatia romanilor din Valea Timocului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.