Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanie a facut apel pentru o abordare globala a terorismului si a altor probleme mondiale, precum schimbarea climatica, in primul sau discurs la sediul ONU din New York din ultimii 53 de ani.

  • Regina Marii Britanii cere o abordare globala impotriva terorismului

Inainte de a lua cuvantul in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, Elisabeta a II-a a fost primita de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Potrivit acestuia,"intr-o lume agitata si in schimbare", regina reprezinta "o ancora pentru aceasta epoca".

Regina Marii Britanii a declarat faptul ca a constatat mari schimbari de cand s-a adresat ultima data ONU, in 1957, majoritatea in bine. "Multe lucruri importante nu s-au schimbat - obiectivele si valorile care au inspirat Carta ONU persista", a adaugat aceasta, relateaza BBC.

Totodata, Elisabeta a II-a a apreciat ca progresele Natiunilor Unite au fost "remarcabile", subliniind ca organizatia a trecut de la numai trei misiuni in strainatate, in 1957, la aproximativ 26 in prezent, potrivit NewsIn.

"Raman multe de facut". "Nu ne-am strans aici pentru a ne aduce aminte. In lumea de maine, trebuie sa lucram impreuna mai mult ca niciodata, daca vrem cu adevarat sa fim natiunile unite", a afirmat regina

Potrivit corespondentului BBC, regina britanica s-a adresat Adunarii Generale a ONU ca lider al Marii Britanii si al altor 15 tari. Guvernele acestora au fost consultate in legatura cu continutul discursului Elisabetei a II-a, care, la randul sau, s-a implicat mai mult decat de obicei.

Casa regala a descris discursul dreptul unul dintre cele mai importante ale reginei din ultimii ani

Monarhul a depus o coroana de flori la Ground Zero, unde se afla World Trade Center inainte de atacurile din 11 septembrie 2001. Insotita de ducele de Edinburgh, acesta a discutat cu demnitarii stransi la fata locului si cu familiile victimelor, fiind aplaudata de cei adunati la fata locului.

Citeste si:
Liderul Hezbollah, primul discurs de la începutul războiului Israel...
Liderul Hezbollah, primul...

Aceasta vizita a fost prima reginei britanice la New York dupa 1976.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.