Mostenitoarea imperiului de cosmetice L'Oreal, Liliane Bettencourt, una dintre cele mai bogate femei din lume, a oferit o donatie ilegala, de 150.000 de euro, pentru campania electorala din 2007 a presedintelui Nicolas Sarkozy, a declarat fosta ei contabila.

Potrivit contabilei, identificata drept Claire T., in martie 2007 administratorul averii lui Bettencourt, Patrice de Maistre, a cerut retragerea a 150.000 de euro. Femeia a refuzat, pentru ca limita sa de credit era numai de 50.000 de euro pe saptamana.

Maistre ar fi devenit nervos si i-ar fi spus: "Dar sunt pentru finantarea campaniei electorale a lui Sarkozy... Iar 50.000 de euro nu sunt suficienti".

Legea franceza limiteaza contributiilor persoanelor fizice la campaniile electorale la 4.600 de euro. Contributiile in bani lichizi nu pot depasi 150 de euro.

Claire T a afirmat in interviul acordat MediaPart ca i-ar fi inmanat 50.000 de euro lui Bettencourt, care i-a dat banii lui Maistre. Potrivit ei, Maistre a luat restul de 100.000 de euro dintr-unul dintre conturile din Elvetia ale mostenitoarei L'Oreal.

Maistre i-a dat asigurari femeii ca ii va da cei 150.000 de euro discret directorului de finante din echipa de campanie a lui Sarkozy, Eric Woerth, care este in prezent ministru al muncii si afacerilor sociale.

Woerth este vizat in prezent de conflict de interese, din cauza ca sotia sa a fost angajata la compania care se ocupa de averea lui Bettencourt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.