Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a trecut pe lista neagra a Frantei dupa ca a achizitionat un nou avion prezidential in valoare de 180 milioane euro.

Achizitia neinsipirata a presedintelui francez s-a facut la doar cateva zile dupa ce acesta a taiat veniturile membrilor cabinetului sau si i-a apostrofat pentru cheltuieli inutile din banii publici pe trabucuri si avioane private.

In loc sa-si cumpere un avion privat de 180 milioane de euro, presedintele ar fi putut folosi acei bani pentru reconstruirea digurilor”, a declarat fosta contracandidata de la prezidentiale a lui Sarkozy, Segolene Royal, in timpul unei vizite de caritate in zonele afectate de inundatii din sudul Frantei.

  • Cum arata noua jucarie prezidentiala

Noua aeronava prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy, construita dupa modelul american, va include un birou, o sala de sedinta, un dormitor, o baie si un cabinet medical. Aceasta va avea 60 de locuri tip business pentru cei care il var insoti pe presedinte in diversele sale vizite oficiale.

Avionul a fost comandat in urma cu trei ani pentru a inlocui cele doua aeronave A319 care erau folosite pentru cursele lungi ale presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.