Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a declarat ca relatiile cu Israelul vor fi rupte, daca aceasta tara nu va cere scuze sau nu va accepta concluziile anchetei asupra raidului ce a vizat Flotila internationala, relateaza Ynet.

Turcia va rupe relatiile diplomatice cu Israelul, daca aceasta tara nu va prezenta scuze pentru raidul in care au murit noua turci, conform NewsIn.

"Relatiile vor fi rupte", a avertizat ministrul.

Turcia a cerut pana acum o ancheta internationala asupra raidului, dar ministrul turc nu respinge formarea unei comisii in Israel pentru desfasurarea anchetei. "Daca aceasta comisie conchide ca raidul a fost incorect si daca ei prezinta scuze, va fi suficient", a precizat ministrul.

Davutoglu a spus ca vrea refacerea relatiilor dintre Turcia si Israel si a declarat ca tara sa este dispusa sa ofere o lansa tarilor interesate in refacerea legaturilor Ankarei cu Ierusalimul, sugerand o implicare americana.

Turcia si-a inchis spatiul aerian pentru avioanele israeliene

Turcia va suspenda relatiile diplomatice cu Israelul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.