Parlamentul ucrainean a adoptat joi noapte, in ultima lectura, o lege care stipuleaza ca Ucraina nu poate sa adere la niciun bloc militar international, relateaza RIA Novosti.

259 din totalul de 279 de parlamentari au votat in favoarea textului, care exclude posibilitatea ca fosta republica sovietica sa adere vreodata la Alianta Nord-Atlantica.

Viktor Ianukovici, care a devenit presedinte al Ucrainei in februarie, a declarat ca intentioneaza sa renunte la planurile predecesorului sau privind o candidatura a tarii la NATO, transmite NewsIn.

Unele voci afirma ca aceasta este o inca o masura pentru a linisti Rusia, care se opunea tentativelor Kievului de a se apropia de Alianta, insa Ianukovici a precizat ca incearca sa mentina relatii bune atat cu Moscova, cat si cu Occidentul.

Potrivit sondajelor, peste 50% dintre ucraineni se opun aderarii la NATO, iar 30% o aproba.

In luna mai, Ucraina a anuntat ca nu va adera nici la Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva, din care fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirgizstan, Rusia, Uzbekistan si Tadjikistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.