Pelicula, care prezinta cei patru ani pe care Barack Obama i-a petrecut in copilarie in Indonezia, a fost lansata in capitala Jakarta.

Filmul "Obama The Menteng Kid" este bazat pe un roman omonim, o biografie fictiva a baiatului care a ajuns presedintele SUA, informeaza BBC.

Titlul se refera la cartierul din Jakarta unde a locuit Obama timp de patru ani. Actualul presedinte al SUA a locuit in cartierul Menteng din Jakarta intre 1967 si 1971, alaturi de mama sa si de tatal sau vitreg indonezian, relateaza NewsIn.

Desi are caracter biografic, productia nu include si scenele cu tenta religioasa.

"Am vrut sa facem filmul din punctul de vedere al copilului. Nu am vrut sa intram in politica, nici in probleme religioase", a declarat producatorul peliculei, Raam Punjabi.

Din distributia peliculei, a carei productie a costat un milion de dolari, fac parte actori indonezieni putin cunoscuti.

Hasan Farooq Ali, in varsta de 14 ani, care interpreteaza rolul lui Obama in film, spune ca la filmari a invatat mute despre toleranta si despre acceptarea diferentelor intre oameni.

Initial, premiera filmului trebuia sa coincida cu prima vizita oficiala a lui Barack Obama in Indonezia, insa aceasta a fost amanata de doua ori din cauza problemelor interne ale statului si reprogramata pentru luna noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.