Premierul interimar ceh Jan Fischer i-a inmanat vineri demisia cabinetului sau presedintelui Vaclav Klaus, care a acceptat-o si a cerut guvernului sa isi continue activitatea, pana la formarea unei noi echipe, relateaza CTK.

Klaus si Fischer au apreciat ca guvernul si-a indeplinit cu succes sarcinile, iar premierul a salutat comunicarea buna pe care a avut-o cu Presedintia si cu celelalte institutii ale statului, transmite NewsIn, citand CTK.


Desi social-democratii (CSSD) au castigat alegerile legislative din 28 si 29 mai, guvernul este format de Partidul Civic Democrat (ODS), dreapta traditionala a Cehiei, care a ocupat a doua pozitie dupa scrutin. De asemenea, din coalitia de guvernare vor mai face parte formatiunile TOP 09 si Afaceri Publice (VV).

Liderul ODS Petr Necas, care probabil ca va fi desemnat premier, a declarat ca vrea ca noul guvern sa fie format pana la mijlocul lunii iulie.

De 12 luni, Republica Ceha este condusa de un guvern interimar de tehnocrati, in fruntea caruia se afla fostul sef al Oficiului pentru statistica, Jan Fischer. Acest guvern a inlocuit echipa de centru-dreapta a liberalului Mirek Topolanek (ODS), cazut de la putere printr-o motiune de cenzura depusa de CSSD in timp ce Praga se afla la presedintia UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.