Guvernul britanic a cheltuit peste 29 de miliarde de dolari pentru lupta impotriva terorismului, incepand din 11 septembrie 2001, cand au avut loc atentatele din Statele Unite, conform cifrelor oficiale date publicitatii duminica, relateaza DPA.

Cea mai mare parte a banilor a fost folosita pentru finantarea operatiunilor militare, dar guvernul de la Londra a alocat, de asemenea, sume substantiale pentru eforturile diplomatice si de reconstructie din Afganistan si Irak.

Pe de alta parte, Marea Britanie a cheltuit aproximativ 26,6 miliarde de dolari pentru operatiuni militare, cele mai ridicate costuri fiind in Afganistan in ultimii ani. In comparatie, bugetul general anual pentru aparare este in Marea Britanie de aproximativ 54,76 miliarde de dolari.

Intre timp, numarul victimelor inregistrate in randul armatei britanice in Afganistan a ajuns la 299. Un soldat in varsta de 21 de ani a fost ucis vineri in provincia Helmand, din sudul Afganistanului. Premierul David Cameron a cerut o mai mare sustine si apreciere pentru fortele armate ale tarii, afirmand ca aceasta reprezinta o "responsabilitate sociala". Aproximativ 100.000 de soldati britanici sunt desfasurati in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.