Omul de afaceri rus de origine uzbeca Aliser Usmanov a acordat un ajutor umanitar de circa cinci milioane de dolari pentru refugiatii kirghizi din Uzbekistan, relateaza RIA Novosti.

Usmanov ocupa locul sapte in topul celor mai bogati oameni din Rusia, cu o avere estimata de 12,4 miliarde de dolari. El este cunoscut pentru actiunile sale caritabile, transmite NewsIn.

Ciocnirile dintre etnicii kirghizi si uzbeci au izbucnit in 11 iunie, in orasul Os, si s-au raspandit in regiunea Jalalabad, provocand moartea a aproape 200 de persoane si ranirea altor 2.000, potrivit cifrelor oficiale. Liderii kirghizi amit, insa, ca bilantul real ar putea fi de zece ori mai mare.

De altfel, tensiunea continua sa se mentina sambata la Os, unde prezenta militara este importanta, iar cele doua comunitati - uzbeca si kirghiza - se tem de o reluare a violentelor interetnice.

ONU a lansat vineri un apel pentru strangerea a 71 de milioane de dolari pentru Kirgizstan.

Bilantul real al violentelor din Kirgizstan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.