Controlorii israelieni de trafic aerian au reusit sa evite un dezastru miercuri noapte, cand un avion turcesc se pregatea sa decoleze in timp ce un avion Tarom se apropia de aceeasi pista.

Un avion al Turkish Corendon Airlines incerca sa decoleze de pe aeroportul Ben Gurion, in timp ce un avion al Tarom se apropia de aceeasi pista, pentru a ateriza, scrie NewsIn.

Se pare ca pilotul turc a stationat avionul la punctul de decolare, contrar instructiunilor de la controlorii de trafic aerian, si a perturbat aterizarea avionului Tarom. Avionul romanesc zbura la o altitudine de 305 metri si se afla la circa trei kilometri distanta de punctul de aterizare, la un minut si jumatate de aterizare.

Controlorii de trafic aerian au instruit avionul Tarom sa-si amane aterizarea. Pilotul unui avion El Al care astepta sa decoleze dupa avionul turc si-a dat seama ca un accident era pe punctul de a se produce si a raportat la turnul de control.

Incidentul a fost raportat Ministerului Transporturilor, pentru investigatii, iar inregistrarile comunicatiilor dintre piloti si turn au fost predate procurorului Yitzhak Raz.

Incidentul intervine dupa inchiderea uneia dintre pistele aeroportului la inceputul anului, din cauza unor lucrari de renovare.

Anul trecut, un avion El Al s-a apropiat la 250 de metri de un avion Lufthansa. Dezastrul a fost evitat gratie sistemului automat de avertizare instalat in avioane, care s-a activat din cauza apropierii extrem de mari dintre aeronave.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.