In conditiile in care Bulgaria se confrunta cu prima sa recesiune din ultimii 12 ani, vicepresedintele unuia dintre cele mai mari sindicate din tara avertizeaza ca s-ar putea inregistra o escaladare a tensiunilor sociale, in special in randul bugetarilor

"Ma astept la cataclisme sociale serioase, iar grevele nu sunt o optiune pe care sa o pot exclude", a declarat Dimitar Maolov, vicepresedintele sindicatului Podkrepa, citat de Sofia News Agency.

Potrivit NewsIn, declaratiile sale intervin in replica la decizia Guvernului de a baza salariile angajatilor din administratie pe performante. In baza acestei schimbari, 25% din salariul bugetarilor va depinde de perfomantele fiecaruia, in timp de restul de 75% va fi stabilit in functie de indatoririle de serviciu si de responsabilitati.

Sindicatele au amenintat ca vor sesiza justitia in legatura cu aceasta decizie.

"Mi-e teama ca se anunta greve si ca situatia poate scapa de sub control", a spus Manolov, care a subliniat ca sindicatele prefera ca rezolve conflictele pe cale pasnica.

Intrebat ce asteapta sindicatele din partea ministrului de finante Simeon Djankov, Manolov l-a acuzat ca este imprevizibil. "Am facut tot ce am putut pentru a nu afecta lucrarile actualului guvern", a subliniat Manolov.

Bulgaria, cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, se confrunta in prezent cu prima sa recesiune din ultimii 12 ani, pe fondul crizei economice mondiale.

Bulgaria reduce cu 20% cheltuielile administratiei, cu ochii pe Grecia si Romania

Bulgaria: Numarul spitalelor, redus cu aproape 70%

A scapat Bulgaria de criza economica?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.