Ministrul bulgar al sanatatii, Anna-Maria Borisova a anuntat joi ca va reduce numarul spitalelor din tara de la 400 la 130, relateaza Sofia News Agency.

Insa ministerul nu va inchide niciunul dintre centrele medicale existente. Astfel, cele 270 de spitale vizate de masura vor fi transformate in centre post-tratament si centre de ingrijire, informeaza NewsIn.

Borisova a afirmat si ca noul minister va lucra la o noua metodologie pentru stabilirea salariilor in sectorul medical. Unele dintre criterii vor fi nivelul de dificultate al muncii si calificarile necesare.

Saptamana trecuta, ministrul a prezentat prioritatile sale, printre care introducerea unui card national de sanatate si imbunatatirea sistemului medical de urgenta. De asemenea, autoritatile vor restructura institutiile de reglementare a distributiei de medicamente si produse medicale.

Nominalizarea lui Borisova in functia de ministru al sanatatii a fost aprobata de Parlament la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce predecesorul sau, Bojidar Nanev, a demisionat pe fondul acuzatiilor de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.