Un preot este acuzat ca a incheiat sute de casatorii de forma intre imigranti africani si est-europeni, permitandu-le primilor sa ramana in Marea Britanie.

Preotul Alexander Brown, in varsta de 61 de ani, este acuzat de exploatarea unor muncitori est-europeni "vulnerabili, disperati si saraci", pentru a se casatori de forma cu nigerieni sau rwandezi, ceea ce le permitea africanilor sa ramana in Marea Britanie, potrivit procurorului insarcinat cu dosarul, relateaza The Times, potrivit NewsIn.

Brown ar fi oficiat 360 de astfel de "casatorii" in perioada 2005 - 2009. El ar fi pus la punct schema ampla impreuna cu avocatul specializat in imigratie Michael Adelasoye, si cu un imigrant ucrainean ilegal, Vladimir Buceak. Toti trei neaga acuzatiile.

Procurorul David Walbank a declarat ca cei trei racolau imigranti din tari precum Polonia, Lituania si Estonia, carora le ofereau cate 3.000 de lire sterline pentru a se casatori cu africani.

El a explicat ca est-europenilor care raspundeau unui anunt in rusa oferind "ajutor" li se asigurau initial cazare si un loc de munca. Apoi erau abordati de Buceak, care ii convingea sa ia parte la ceremoniile false, in schimbul banilor.

Walbank a evocat cazul unui lituanian, Egidijus Salasevicius, care a raspuns unui astfel de anunt. El s-a casatorit cu Chy Chy Perpetua Ifeagwazi, o nigeriana care isi pierduse slujba la un azil, pentru ca ii expirase viza. Dupa nunta, femeia si-a primit locul de munca inapoi. "(Chy Chy Perpetua Ifeagwazi - n.red.) a lucrat in ceea ce ar fi trebuit sa fie noaptea nuntii ei, daca aceasta ar fi fost o nunta normala. Nimic nu ar putea ilustra mai bine natura falsa a presupusei casatorii dintre cei doi", a adaugat procurorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.