Eurodeputatul Laszlo Tokes a fost propus de grupul PPE sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul lui Pal Schmitt, care a devenit recent presedinte al Parlamentului de la Budapesta.

Tokes a fost sustinut pentru acest post inclusiv de delegatia romana din PPE, respectiv de UDMR, dar si de PDL. Tokes ar urma sa preia aceasta demnitate saptamana viitoare, cand are loc sesiunea plenara a legislativului european de la Strasbourg, transmite NewsIn.

Intr-o postare pe blogul sau, eurodeputatul PDL Cristian Preda saluta aceasta nominalizare. "Laszlo Tokes va deveni primul deputat din Romania ales vicepresedinte al Parlamentului European. In aceasta dimineata, el a primit sustinerea intregului grup PPE pentru a candida la aceasta functie, fiind elogiat ca simbol al luptei anticomuniste. Revolutia romana produce inca efecte. Ca vicepresedinte al Parlamentului European, Tokes poate deveni si un simbol al reconcilierii romano-maghiare, intr-o Europa a tolerantei si a deschiderii", scrie Preda.

Preda sugereaza ca prin nominalizarea lui Tokes la vicepresedintia PE s-ar putea vorbi in viitorul apropiat si despre o reconciliere romano-maghiara la nivel european.

  • Ce zice Tokes?

Este o onoare pentru mine, ca am fost nominalizat de catre Delegatia Maghiara a PPE, cu sprijinul Delegatiei Romane, la o functie atat de importanta. Voi depune toate eforturile pentru largirea si intarirea colaborarii maghiaro-romane, in baza valorilor europene. Am incredere in faptul ca voi beneficia de sprijinul majoritatii Parlamentului European saptamana viitoare. Daca voi fi ales, voi promova si reprezenta in continuare valorile si spiritul Revolutiei de la Timisoara”, a subliniat Tokes Laszlo, la finalul sedintei factiunii PPE, informeaza un comunicat al eurodeputatului.

Postul a ramas vacant dupa ce europarlamentarul FIDESZ, Schmitt Pál, primul vicepresedinte maghiar al PE, a demisionat din functie pentru a se ocupa de sarcinile sale de presedinte al Parlamentului Ungariei, mandat pe care l-a obtinut in urma alegerilor generale din Ungaria.

Citeste si:
Cristian Preda: Impresia mea e ca presedintele vrea sa forteze...
Cristian Preda: Impresia mea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.