Fiul fostului presedinte moldovean Vladimir Voronin (foto), Oleg Voronin, a dat Republica Moldova in judecata la CEDO, motivul invocat de acesta fiind incalcarea dreptului la un proces echitabil.

Omul de afaceri a reclamat, de asemenea, ca i-a fost incalcat dreptul la viata privata. Informatia a fost confirmata de Vitalie Parlog, reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO, relateaza NewsIn, citand Publika.md.

Fiul fostului presedinte a solicitat examinarea cauzei in regim de urgenta.

La 3 iunie, fiul fostului presedinte Vladimir Voronin a fost citat la Inspectoratul fiscal pentru a fi audiat in legatura cu sursele sale de venit. Omul de afaceri nu s-a prezentat insa, la inspectorat ajungand doar reprezentantul acestuia. Motivul invocat a fost ca Oleg Voronin se afla peste hotare. Numele omului de afaceri Oleg Voronin mai figureaza intr-un dosar de evaziune fiscala, instrumentat de Centrul Anticoruptie.

In urma cu cateva saptamani, ofiteri de la Centrul Anticoruptie au perchezitionat sediile mai multor companii care se presupune ca apartin lui Oleg Voronin. La 24 februarie curent, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala pentru evaziune fiscala si a spalare de bani in legatura cu tranzactiile de 66 de milioane de lei efectuate prin intermediul cardului bancar al lui Oleg Voronin, in timp ce veniturile declarate de acesta reprezinta doar 4 milioane de lei.

Intr-un alt dosar, Oleg Voronin este acuzat ca o firma, care ii apartine, a cumparat doua hectare de teren in centrul Chisinaului la un pret mai mic decat pretul de piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.