Ministrul afgan de interne si seful serviciilor secrete din tara au demisionat, in urma esecurilor masurilor de securitate la summitul ce a avut loc saptamana aceasta la Kabul, a anuntat Presedintia.

"Presedintele Karzai a acceptat scrisorile de demisie ale ministrului de interne Hanif Atmar si ale sefului NDS (serviciul secret afgan - n.red.) Amrullah Saleh", se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

Ei au demisionat dupa ce talibanii au comis atacuri in deschiderea jirgai pentru pace - o reuniune traditional afgana organizata in perioade in care tara intampina probleme.

Circa 1.600 de delegati, reprezentand structurile complexe ale Afganistanului, tribale, etnice, politice, religioase si geografice, au participat la reuniunea desfasurata intr-un cort imens instalat intr-o suburbie a Kabulului.

Cel putin cinci rachete au fost lansate miercuri in directia cortului, dintre care doua in timpul discursului lui Karzai.

Autoritatile au anuntat ca au impuscat doi atentatori sinucigasi si au capturat alti doi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.