Activistii britanici care s-au aflat pe navele flotilei internationale au declarat ca au fost abuzati, umiliti si batuti de soldatii israelieni.

Paveen Yaqub, originara din Manchester, s-a aflat pe nava Mavi Marmara, pe care noua persoane au fost ucise de catre comandourile israeliene luni. Ea sustine ca a fost agresata de doi politisti israelieni. "Ma loveau peste picioare pentru a ma face sa cad si ma insultau in ebraica. Incercau sa faca poze cu mine si imi radeau in fata", a povestit ea, citata de The Telegraph.[Marina israeliana a atacat un convoi cu ajutoare pentru Gaza]

"De asemenea, m-au perchezitionat, dar nu voi spune mai multe. Le-a facut placere sa ne umileasca
", a adaugat femeia.

Potrivit NewsIn, ea a spus ca intreaga experienta a fost un cosmar. "Am fost terorizati in ultimele zile de catre autoritatile istraeliene. Sunt epuizata, nu am dormit de zile intregi. In ultimele ore am fost in greva foamei", a adaugat Paveen.

Ea a spus ca autoritatile israeliene au incercat sa o faca semneze un document scris in ebraica, dar ea a refuzat.

Sarah Colborne, director de operatiuni pentru Campania palestiniana de solidaritate, s-a aflat si ea pe acelasi vas. Subliniind ca nimeni de la bord nu era inarmat, ea a declarat ca atacul a fost un act de piraterie si "un masacru". "Nu stim nici acum exact cati oameni au fost ucisi, pentru ca multi lipsesc", a subliniat ea.

Avioane avand la bord 527 activisti de pe cele sase nave au ajuns joi dimineata la Istanbul. [Turcia acuza Israelul de masacru]

Autoritatile israeliene au aparat operatiunea, spunand ca au fost nevoite sa impiedice incalcarea blocadei asupra Gaza, impusa pentru a nu se livra arme Hamasului. Ele mai spun ca trupele au deschis focul in autoaparare, dupa ce au fost atacati cu cutite de catre activisti.

Cititi pe acelasi subiect: Fasia Gaza, "motiv de razboi diplomatic" intre Israel si Turcia

SUA se abtine sa condamne Israelul?

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.