Premierul italian Silvio Berlusconi a deplans, joi, faptul ca de fapt nu are putere in functia sa, folosind un citat al dictatorului Benito Mussolini.

"In calitate de presedinte al Consiliului, n-am avut niciodata impresia ca sunt la putere", a spus premierul italian intr-o conferinta organizata la Paris, la sediul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). "Adesea, ca om de afaceri cu 56.000 de angajati, am avut impresia ca pot sa decid si sa controlez lucrurile. Insa acum, in democratie, sunt la dispozitia tuturor si oricine ma poate critica si chiar insulta", a adaugat el, relateaza NewsIn.

Silvio Berlusconi, ale carui glume pe teme precum sexul sau religia au declansat polemici in ultimii ani, a declarat ca puterea nu se afla de fapt in mainile sefului guvernului. "As indrazni sa citez o fraza a cuiva care este considerat drept un mare si puternic dictator, Benito Mussolini", a spus el. "In jurnalul sau, am citit recent aceasta fraza: 'Ei spun ca am puterea. Nu este adevarat'", a declarat Silvio Berlusconi. "Nu este adevarat nici in cazul meu", a adaugat el. "Deci, daca puterea exista, ea nu este detinuta de cei care conduc guvernele", a conchis Berlusconi, care a fost adesea acuzat de opozitie si de intelectualii italieni infiinteaza un regim care aminteste de fascism.

Berlusconi nu este la prima declaratie publica in care face referire la Mussolini. In 2003, el a fost criticat de adversarii sai de stanga, dupa ce a spus, intr-un interviu pentru revista britanica The Spectator, ca Mussolini nu a fost un personaj istoric rau si "nu a omorat niciodata pe nimeni".
Benito Mussolini a condus Italia din 1922 pana la moartea sa, in 1945, cand s-a incheiat cel de-al Doilea Razboi Mondial. Nepoata sa, Alessandra Mussolini, este membra a Parlamentului de la Roma si se numara printre aliatii lui Berlusconi. [Senatul italian il scapa pe Berlusconi de Justitie]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.