Parlamentul de la Chisinau a adoptat vineri legea privind statutul juridic al autoproclamatei Republici Moldovenesti Nistrene.

Acesteia i se atribuie statutul de "unitate teritoriala autonoma speciala" in cadrul Republicii Moldova, informeaza BBC. Forul legislativ al regiunii autonome, denumit Consiliu Suprem, ar urma sa fie ales "in baza unor alegeri libere, transparente si democratice," organizate de catre Comisia Electorala Internationala sub mandatul OSCE si monitorizarea Consiliului Europei.

Potrivit textului de lege, alegerile ar putea avea loc doar dupa democratizarea si demilitarizarea regiunii. Noua lege mai prevede ca justitia, procuratura, serviciile speciale si politia din regiune sa fie subordonate Chisinaului, iar ca limbi oficiale sa fie recunoscute moldoveneasca, ucraineana si rusa. Autoritatile de la Chisinau asteapta reactia regimului separatist de la Tiraspol, care pina acum nu a acceptat ca solutie decit recunoasterea republicii separatiste ca subiect de drept.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.