Londra trebuie sa modifice legile pentru a impiedica bande de imigranti romani sa invadeze casele familiilor britanice, scrie Daily Express.
Londra trebuie sa modifice legile pentru a impiedica bande de imigranti romani sa invadeze casele familiilor britanice, scrie Daily Express.
"Se spunea ca locuinta unui englez este castelul sau. In aceste zile exista riscul sa devina al altcuiva in momentul in care este lasata nepazita", scrie cotidianul britanic, citat de NewsIn.

Cazurile de proprietari ale caror proprietati au fost invadate de imigranti romani arata ca legea are nevoie de o revizuire majora, intr-o perioada in care exista bande specializate in spargerea incuietorilor si falsificarea contractelor, adauga The Daily Express.

"Este de neiertat ca ofiterii de politie sa adopte o pozitie neutra. Este simplu de stabilit cine este proprietarul de drept al casei", contactand autoritatile, potrivit ziarului, care precizeaza ca, dupa ce a fost stabilit acest lucru, "datoria politiei ar trebui sa inceapa si sa se termine cu indepartarea celor care incala proprietatea - cu forta daca este nevoie".

Cotidianul a publicat acest comentariu dupa ce o familie de britanici s-a intors acasa dupa o vacanta si a descoperit ca opt romani se mutasera in locuinta sa. Imigrantii schimbasera incuietorilor, isi instalasera antena de televizor prin satelit si beau sampanie atunci cand Abu-Taher Ahmed i-a confruntat. El a fost nevoit sa urce pe geam pentru a intra in casa sa din Tottenham, in nordul Londrei.

Ahmet, sotia sa Iffet si cei patru copii ai lor au fost nevoiti sa se baricadeze in dormitor, dupa ce politia le-a spus ca nu poate sa actioneze, pentru ca este o chestiune civila. Astfel, familia a petrecut weekendul in dormitor, in timp ce romanii au avut casa la dispozitie, gatind, facand plaja si organizand o petrecere.

Imigrantii i-au cerut proprietarului 3.000 de lire sterline sa plece si i-au spus ca, dupa experienta lor, un ordin de evacuare dureaza sase luni, iar acesta a cerut ajutorul Daily Express. Dupa interventia jurnalistilor, politia i-a amenintat pe romani cu arestul, daca nu pleaca. Acestia au plecat in cele din urma luni noapte, dupa ce au stat cinci zile in casa si au provocat pagube de mii de lire sterline.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Incidentul nu a fost, insa, singurul de acest fel. In luna martie, un barbat s-a intors la locuinta sa din Northampton, dupa ce si-au uitat portofelul, si a descoperit romani mutandu-se. [O familie de romani s-a mutat in locuinta unui britanic in lipsa acestuia]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.