Un avion de linie care asigura legatura intre provincia Kunduz, din nordul Afganistanului, si Kabul, s-a prabusit luni in apropiere de capitala afgana, avand la bord 43 de pasageri, printre care si cetateni straini.

Seful politiei de la aeroportul din Kabul a declarat ca aparatul, care s-a prabusit in apropierea de muntii Salang, la aproximativ 100 de kilometri de Kabul, avea la bord 38 de pasageri si cinci membri ai echipajului, relateaza NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne, Zemaray Bashary, a anuntat, la randul sau, ca la bordul avionului se aflau si pasageri straini. Bashary nu a precizat daca exista supravietuitori.

El a anuntat anterior ca autoritatile aeroportuare au pierdut legatura cu avionul, care facea o cursa intre provincia Kunduz, din nordul Afganistanului, si Kabul.

Avionul, un AN-24, apartinea companiei private afgane Pamir Airways.

Autoritatile locale au trimis echipe de interventie la locul accidentului, intr-o regiune muntoasa. "Le cerem colegilor din Forta Internationala a NATO (ISAF) sa ne ajute sa identificam locul, folosind drone", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

In februarie 2005, un Boieng 737 al companiei private Kam Air s-a prabusit de la altitudinea de 3.300 metri, pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile din regiune. Dintre cei 104 pasageri ai avionului, 24 erau straini. In urma accidentului, nu au existat supravietuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.