O echipa de genisti din New York au verificat un vehicul suspect parcat in apropiere de Union Square si care parea sa aiba pe locurile din spate canistre de combustibil, relateaza Sky News.

Masina se afla in apropiere de statia de metrou Union Square, unde se intersecteaza mai multe linii. Politia a anuntat ca doua canistre au fost vazute pe locurile din spate ale masinii, relateaza NewsIn.

Autoritatile au evacuat o parte din Union Square, din New York, joi noapte, dupa ce un angajat al companiei de electricitate Con Edison a anuntat ca a vazut doua canistre pe locurile din spate ale unui Oldsmobile parcat in fata sediului societatii, relateaza New York Times.

O echipa de genisti a fost chemata la fata locului pentru a cerceta masina, parcata in apropiere de o statie de metrou unde se intersecteaza mai multe linii.

Politia a inchis circulatia in apropiere de una dintre intrarile la metrou si a evacuat apartamentele din cladirile Gramercy Tower si Village Tower.

"Politia ne-a batul la usa si a spus 'Trebuie sa va evacuam'", a declarat Bob Krioski, in varsta de 51 de ani, un locuitor din zona. "Ne-au spus 'Trebuie sa parasiti zona imediat'", a adaugat el, precizand ca ofiterii au fost calmi si politicosi. "Sunt ingrijorat", a marturisit el.

Departamentul de pompieri nu a detectat radiatii in zona unde se afla parcata masina suspecta. Un robot a fost introdus in automobil pe unul dintre geamuri, pe care l-a aruncat in aer.

Numeroase persoane au iesit din baruri si restaurante din zona Union Square, dupa ce s-a aflat de alerta.

Alerta a intervenit la aproape doua saptamani dupa o tentativa de atentat in Times Square, din New York. Bomba confectionata pe baza de butelii cu propan, un ingrasamant si benzina si amplasata in interiorul vehicului nu a explodat in tentativa de atentat. Politia spune ca, in cazul in care ar fi avut loc explozia, s-ar fi produs "o minge de foc" in plin centrul New Yorkului.

Faisal Shahzad, principalul suspect din acest dosar se afla in custodia autoritatilor americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.