Presedintele american Barack Obama ar fi cerut miercuri Congresului cel putin 129 de milioane de dolari, pentru a lupta impotriva petei de petrol din Golful Mexic.

"Nu voi scuti niciun efort pentru a acoperi pagubele care au fost provocate, pentru a-i ajuta pe cei ale caror vieti au fost afectate de pata si pentru a reface coasta Golfului", a spus Obama intr-o scrisoare transmisa presedintelui Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, si data publicitatii de Casa Alba, relateaza NewsIn.

Din cei 129 de milioane de dolari, 100 de milioane vor fi acordati Pazei de Coasta. Banii ar urma sa fie luati din Fondul de reactie la deversarile de petrol, la care contribuie companiile petroliere.

Restul de 29 de milioane vor fi alocati Departamentului de Interne, pentru "inspectii suplimentare, studii si alte activitati care sunt considerate in afara celor recuperabile de la parti sau din fond", a explicat Presedintia americana.

Confruntandu-se cu riscul pierderii de capital politic si nemultumit de cele trei saptamani fara rezultate, Obama a trimis miercuri cei mai buni experti din domeniu pentru a ajuta BP sa gaseasca o solutie pentru a opri scurgerea. Secretarul pentru energie Steven Chu, laureat al premiului Nobel pentru fizica, si secretarul de interne Ken Salazar s-au intalnit anterior cu ingineri si directori ai BP, la sediul companiei de la Houston (Texas).

Societatea petroliera si Congresul nu au stabilit inca ce a provocat explozie platformei Deepwater Horizon, in 20 aprilie, ce s-a soldat cu 11 morti.

Pata de petrol "a reunit" Celula de Criza la Washington


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.