Un cargo grec sub pavilion liberian a fost capturat miercuri de piratii somalezi in Golful Aden, a anuntat Paza de Coasta elena.

  • Doi marinari romani, la bordul cargoului grec capturat de pirati
Doi marinari romani se afla la bordul cargoului grec, anunta Forta Navala a Uniunii Europene (EU NAVFOR).

Cargoul Eleni P, la bordul caruia se afla, de asemenea, 23 de marinari filipinezi si unul indian, plecase din Ucraina spre China si transporta minereu de fier.

Alti cinci marinari romani se afla de mai multe luni la bordul unor nave capturate de somalezi. Doi marinari romani se afla la bordul navei sub pavilion britanic St. James Park, care a fost capturata de piratii somalezi la sfarsitul lunii decembrie, in Golful Aden. St James Park transporta produse chimice si are la bord 26 de membri ai echipajului - bulgari, filipinezi, georgieni, indieni, polonezi, romani, rusi, turci si ucraineni.

O alta nava sub pavilion britanic, Asian Glory, la bordul caruia se afla doi romani si care transporta masini din Singapore la Jeddah, in Arabia Saudita, a fost capturata de piratii somalezi in 1 ianuarie. La bordul navei s-ar fi aflat pana la 4.000 de automobile.

Peste 400 de marinari sunt detinuti in prezent de pirati, cea mai mare cifra de la inceputul dezvoltarii pirateriei somaleze, in 2007.

Citeste pe acelasi subiect:

Inca o "reusita" a piratilor somalezi

Piratii somalezi, "ocupati" de islamisti



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.