O serie de atacuri comise luni la Bagdad si in alte orase din Irak s-a soldat cu moartea a cel putin 102 persoane si ranirea mai multor sute.

Atacurile au intervenit pe fondul unor dispute aprinse in legatura cu rezultatele alegerilor legislative din tara, ce au avut loc in urma cu peste doua luni. Pe masura ce violentele s-au extins luni in tara, autoritatile au acuzat impasul politic pentru vacuumul de securitate creat, pe care extremistii spera sa il exploteze, potrivit New York Times, citat de NewsIn.

Atacurile a inceput inca de la ora 5.00, cand au fost ridicate restrictiile de circulatie in Bagdad, si au continuat toata ziua. Persoane inarmate, imbracate ca maturatori de strada, au atacat 10 puncte de verificare ale politiei si armatei.

Cel mai sangeros atac a fost comis in Hilla, soldat cu moartea a 45 de persoane si ranirea a peste 150. Primele doua bombe din acest oras au fost detonate langa o fabrica, in momentul in care angajatii plecau acasa. Alte atentate au fost comise in Bagdad, Mosul, Fallujah si alte orase la nord si sud de Bagdad. In cursul serii, o bomba a explodat la Mahmudiya si alte trei la Basra, provocand moartea a cel putin 20 de persoane.

Atacurile de luni nu au fost revedicate inca, dar astfel de atentate coordonate poarta marca al-Qaida din Irak.

Ziua de luni a fost cea mai sangeroasa din an, depasind seria de atentate de luna trecuta, vizand moschei si cartiere siite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.