Aproape 70% dintre britanici cred ca premierul Gordon Brown ar trebui sa demisioneze in urma rezultatului slab obtinut de laburisti la alegeri, arata un sondaj dat publicitatii de The Mail on Sunday.

Un sondaj BPIX arata ca 68% dintre alegatori considera ca Brown ar trebui sa se retraga imediat, iar 59% nu vor ca el sa ajunga la un acord cu liderul liberal-democrat Nick Clegg, relateaza NewsIn.

Cea mai populara optiune, potrivit studiului, este ca David Cameron sa respinga orice alianta cu liberal-democratii si sa conduca un guvern minoritar conservator. Acest scenariu este preferat de 58% dintre persoanele chestionate.

Majoritatea populatiei (90%) vrea organizarea unor noi alegeri generale in urmatoarele sase luni, daca actualul Parlament duce la formarea unui guvern slab, asa cum se tem multi analisti. In plus, 63% dintre britanici cred ca va fi format un guvern slab.

60% dintre persoanele intrebate prefera ideea unui sistem de vot nou, pe criterii proportionale, dar 62% se tem ca acesta ar slabi legatura traditionala dintre un parlamentar si circumscriptia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.