O pictura descoperita intamplator in Palatul Ducal din localitatea italiana Sassuolo a fost identificata ca apartinand pictorului renascentist Rafael, iar valoare ei este estimata la aproximativ 30 milioane de euro, informeaza presa internationala.

Lucrarea a fost vazuta de expertul in arta Mario Scalini, care, cu ajutorul altor specialisti, a stabilit ca ea a fost realizata de marele artist italian.

Pictura de dimesiuni mici (30x40 cm) este portretul unei femei, iar expertii considera ca reprezinta o copie a unei parti dintr-o opera mai mare a lui Rafael, "Sfanta familie", care este expusa la muzeul Prado din Madrid, transmite NewsIn.

"Rafael nu a avut timp decat sa schiteze acest portret. Dupa moartea lui, pictura a fost terminata de elevul sau, Giulio Romano. Cercetarile noastre ne indreptatesc sa spunem ca pictura ii apartine lui Rafael", a explicat Scalini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.