Partidul Conservator al lui David Cameron a obtinut 230 de mandate, din totalul de 469 atribuite pana in prezent, potrivit rezultatelor partiale ale alegerilor, relateaza BBC.

Laburistii ocupa cea de a doua pozitie, cu 177 de mandate, iar liberal-democratii au obtinut pana in prezent 36.

Pentru a obtine majoritatea in Camera Comunelor, o formatiune trebuie sa obtina cel putin 326 de mandate.

Potrivit celor mai recente proiectii, citate de CNN, conservatorii vor obtine 303 mandate, laburistii 255, iar liberal-democratii 63, transmite NewsIn.

Brown nu demisioneaza

Premierul britanic Gordon Brown nu a dat niciun indiciu vineri dimineata ca ar demisiona din functie, in pofida exit-pollurilor care sugereaza ca laburistii au devenit a doua forta din Camera Comunelor, dupa alegerile legislative de joi, relateaza CNN.

"Rezultatul nu este cunoscut deocamdata, dar datoria mea (...) este imi joi rolul pentru ca Marea Britanie sa aiba un guvern puternic, stabil", a spus el. "Nu va voi dezamagi", a adaugat premierul.

La randul sau, liderul conservator David Cameron a declarat ca este "clar ca guvernul laburist si-a pierdut mandatul de a guverna tara".

Urnele in cele 649 de circumscriptii din Marea Britanie s-au inchis joi la ora locala 22.00 (24.00, ora Romaniei). Peste 44 de milioane de persoane s-au inregistrat pe listele de vot. In cursa au luat parte 4.150 de candidati. Rata de participare la alegeri a fost de 64,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.